Altijd de vakantiesensatie in je eigen huis

0
1070

Droom weg bij je favoriete vakantieland, wie doet dit niet van tijd tot tijd? We hebben allemaal een land waar we zeer warme herinneringen aan hebben. Een Ibiza-interieur dat je doet denken aan het warme strand, of het Marokkaanse interieur dat je doet denken aan het heerlijke eten? Precies, hoe heerlijk zou het zijn als je die vakantiesensatie ook nog eens in je binnenste zou kunnen gebruiken! Stel dat je een geweldige vakantie hebt gehad op Ibiza, haal dan die Ibiza-sensatie naar binnen. We maken een reis door een paar vakantielanden en geven tips om deze landen in je binnenste toe te passen. Van een Marokkaans kussen tot klassieke vloerkleden.

Ibiza interieur

Als je aan Ibiza denkt, denk je meteen aan zon, vrijheid, plant en natuur. Maar hoe verwerk je dit in je innerlijk? Begin met een lichte ondergrond, zowel op de wand als op de vloer. Op Ibiza zie je meestal dat je huizen wit zijn, dit is natuurlijk voor de warmte. Maar ook binnen straalt wit harmonie uit. Je kunt de muren ook bewerken met leemstuc of verf. Dit wordt ook veel gebruikt in huizen op Ibiza. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens geweldig voor een uitstekende omgevingscontrole.

De plafonds zijn vaak gemaakt van hout, met prachtige houten lichtbalken zichtbaar. Maar dit is natuurlijk zelden het geval bij Nederlandse woningen. Wilt u zeker zo'n plafond in uw huis? Denk dan eens aan een daksysteem waar je dit kunt toepassen. Want Ibiza exterieur brengen is natuurlijk ook een geweldige keuze!

meubels

De meubels waar je gebruik van kunt maken om het Ibiza gevoel te krijgen zijn meestal gemaakt van volledig natuurlijke producten. Een grote rotan stoel, of (licht)houten tafels en ook een stoffen bank zijn goede items die niet mogen ontbreken. Heb je geen stoffen bank? Bedek het daarna met een mooie (witte) handdoek.

accessoires

Het voelt misschien allemaal een beetje overvloedig! Dit doen we door veel woonaccessoires toe te voegen. Prachtige rotan manden aan de muur of in de kast, veel kussens op de bank, mooie sfeerverlichting. De kleuren die veel gebruikt worden in de accessoires zijn wit, beige, nude, goud, bruin en zwart.

Bovendien is verlichting ook cruciaal. Denk aan rotan lampen, of een lamp met een stenen voet en ook een stoffen lampenkap. Bovendien hoeven er geen planten te ontbreken. Voor de Ibiza sensatie kiezen we voor mooie grote planten. Denk aan een waaierpalm of een kentiapalm. Zet het in een geweldige grote mand of pot om het af te maken.

Marokkaan

binnen

Marokko is ook zo'n geweldige vakantiebestemming. Als je gek bent op interieurdesign, dan is dit een land waar je geweest moet zijn. Denk aan de prachtige winkels en ook markten met allerlei Marokkaanse apparaten, tassen, vloerkleden, etc.

. De Marokkaanse stijl wordt voornamelijk gedeeld in veel kleuren en informatie.

inrichting

Een enorme (houten) bank mag niet ontbreken in de woonkamer. Deze zijn vaak bedekt met een prachtig textiel. Om veel meer zitruimte te creëren, voeg je een paar poefs toe. De oorspronkelijke Marokkaanse poef is gemaakt van natuurlijk leer en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

apparaten

Licht is essentieel voor de Marokkaanse sfeer. We herkennen ze vast wel… die typische lampjes en (hang)lampjes met gaatjes. Deze bieden die charmante sfeer! Hang er een aantal bij elkaar voor het meest sfeervolle resultaat.

Een vloerkleed mag natuurlijk niet ontbreken op de vloer, ga voor de initiële wollen vloerkleden. Maar is dit net iets boven het budget? Er zijn ook veel replica's beschikbaar. Naast een wollen vloerkleed kun je ook kiezen voor een jute variant.

Er moeten veel kussens op de bank liggen, ga voor die Marokkaanse omgeving met kelim vullingen. Als je extra stoelen wilt creëren, koop dan een enorme kelim en plaats deze op de vloer. Wedden dat dit gebied snel wordt ingenomen?